Stranden op Terschelling

Een van de vele redenen voor een bezoek aan Terschelling is natuurlijk het prachtige zandstrand! Langs de Noordwestelijke kustlijn van het eiland ligt een breed en vlak zandstrand. Gedurende de zomermaanden zijn de verschillende stranden uitermate geschikt voor zonnebaden, zwemmen of het uitoefenen van watersportactiviteiten. Maar ook in de overige maanden is het heerlijk om bijvoorbeeld een strandwandeling te maken en lekker uit te waaien.

Vanaf Résidence Terschelling Wellness Waddenresort is Midsland aan Zee het dichtstbijzijnde strand, dat zich op zo’n twee kilometer afstand bevindt. U wandelt er in nog geen 20 minuten naar toe; een fraaie wandeling door de aantrekkelijke duinen. Voor een lunch, kop koffie of een smakelijk diner kunt u terecht bij strandpaviljoen De Branding. Vanuit Midsland aan Zee kunt u in noordoostelijke richting lopen, waar u na ongeveer een kilometer lopen uitkomt bij Formerum Strand. Verderop, op zo’n vijf kilometer van Midsland, vindt u het strand van Hoorn.

Oosterend is het meest oostelijke strand op Terschelling, het grenst aan het prachtige natuurreservaat de Boschplaat. Vanwege de rustige ligging is dit strand uitermate geschikt voor het spotten van vogels. Ook zeehonden komen hier graag aan land vanwege de ruimte, waardoor ze veel privacy hebben. Ook het bekende Drenkelingenhuisje vindt u op het strand van Oosterend. Als u tijdens een strandwandeling behoefte heeft aan een pauze, kunt u plaats nemen bij het bijzondere Heartbreak Hotel, een sfeervol strandpaviljoen dat is ingericht in de stijl van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

In het westelijk deel van het eiland, vindt u West aan Zee, in de volksmond ook wel Paal 8 genoemd. Bij strandpaviljoen West aan Zee kunt u onder andere genieten van huisgemaakt gebak, verse sapjes en heerlijk gerookte vis. In het zuidwestelijk deel van het eiland bevindt zich het Groene strand, genoemd naar de prachtige groene omgeving waarin het strand ligt. Vanuit dit strand heeft u een bijzonder uitzicht over de Noordsvaarder. Geniet ten slotte van een goed glas wijn of een prima diner bij strandpaviljoen De Walvis, terwijl u een prachtig uitzicht heeft over het altijd veranderde wad.

Voor de actieve badgast zijn er verschillende strandactiviteiten op Terschelling. Boek bijvoorbeeld bij onze receptie een rit met een 4 Wheel Drive en bezoek hiermee het Drenkelingenhuisje of het Amelandergat. Of ga met het hele gezin mee in de Strandbus voor een tocht over het Noordzeestrand en geniet van het panoramische uitzicht. Meer informatie over de mogelijkheden krijgt u bij onze receptie.

Tips stranden op Terschelling

  • Terschelling is rijk aan prachtige langgerekte zandstranden
  • Het dichstbijzijnde strand Midsland aan Zee bevindt zich op 10 minuten fietsen of 20 minuten wandelen
  • Maak een prachtige wandeling over het strand en waai lekker uit
  • Beoefen watersportactiviteiten of neem een duik in de Waddenzee
  • Bezoek het bekende Drenkelingenhuisje op het strand van Oosterend
  • Gezellige strandpaviljoens waar u terecht kunt voor een kop koffie, lunch of smakelijk diner
  • Waan u terug in de tijd in het Heartbreak Hotel, sfeervol ingericht in de stijl van de jaren '50 en '60
  • Bent u een actieve badgast? Boek bij onze receptie diverse activiteiten zoals Powerkiten, rit met een 4 Wheel Drive en ga mee met de Strandbus

Onze aanbiedingen!