Résidence Terschelling Wellness Waddenresort

De leukste evenementen van Terschelling

Geen events missen op Terschelling? Ontdek de 4 leukste events van het eiland! 

Op Terschelling is er altijd wat te beleven maar deze 4 top evenementen maken uw verblijf op het waddeneiland net wat meer bijzonder. Bent u gek op kunst en cultuur? Dan is theater en muziekfestival Oerol echt wat voor u. Voor de sportievelingen is er de Berenloop en de Fjoertoer. En voor wie helemaal gek is van de fifties verwelkomen wij graag tijdens het Rock 'n Roll weekend!

  • Rock 'n Roll weekend
  • Oerol
  • Fjoertoer
  • Berenloop

#1. Rock n Roll Terschelling

Waan uzelf weer even terug in de tijd met het Rock n Roll weekend op Terschelling. Dit weekend vindt jaarlijks plaats in september. Het event is op loopafstand van Résidence Terschelling te vinden en tovert de straten van Midsland weer even helemaal terug in de jaren 50. Gegarandeerd 3 dagen feest in Midsland met zowel Nederlandse als buitenlandse bandjes, oldtimers, suikerspinnen, vetkuiven, marktjes en noem het maar op. Geniet van de vele sfeervolle bandjes of doe mee met een dansdemo. 

# 2. Oerol Terschelling 

Elk jaar in juni tovert Terschelling tien dagen lang om tot één groot podium voor dans, theater, straattheater, beeldende kunst en muziek. De natuur staat centraal als decor en de voorstellingen zijn dan ook overal op het eiland te vinden, zo zijn er voorstellingen in het bos, de duinen, het strand of bijvoorbeeld in een schuur. Jaarlijks trekt dit culturele festival 55.000 bezoekers aan. Naast Nederlandse theater- en muziekgroepen zijn er ook internationale theatergezelschappen en bands te zien. Oerol kunt u het beste op de fiets bezoeken.

Ontdek het festival Oerol op Terschelling

# 3. Fjoertoer Terschelling 

Houdt u van wandelen? Dan is de Fjoertoer iets wat u echt eens moet meemaken. Dit event vindt plaats in april en trekt elk jaar vele wandelaars op zich af. Tijdens Fjoertoer is het de bedoeling dat u finisht bij de vuurtoren Brandaris, ofwel ‘toer’. Het vuur dat bovenop de Brandaris brandt heet ‘fjoer’. Tijdens dit wandelspektakel halen eilanderkunstenaars alles uit de kast om de wandelroutes te voorzien van prachtige kunstwerken. Deze zelfgemaakte licht-en vuureffecten dienen als richtingwijzer voor de looproute naar de Brandaris. U kunt zich opgeven voor de 15, 20 of 25 kilometer.  

''De Berenloop is de zwaarste marathon van Nederland'' 

# 4. Berenloop Terschelling

De Berenloop is een bijzonder evenement op Terschelling en staat bekend als de zwaarste marathon van Nederland. Deelnemers geven zich op voor een flinke uitdaging. De route loopt over het hele eiland, van West naar de Boschplaat en weer terug door de duinen, de polder het bos en over het strand. De start en de finish zijn onder de Brandaris op West. Onderweg is er erg veel sfeer, hardlopers worden aangemoedigd en er is muziek te horen. Wilt u graag meedoen maar is een hele of halve marathon te veel? Dan is er de kleinte Berenloop waarbij u kunt kiezen uit 5 tot 10 kilometer. Voor de kinderen is er de Jeugdloop.

🏠 Waar kan ik overnachten tijdens de evenementen?

De appartementen van Résidence Terschelling zijn zeer centraal gelegen in hartje Midsland. Na afloop van de evenementen is het heerlijk thuis komen in uw luxe appartement. U kunt gratis gebruik maken van de wellness en spa. 

🏃‍♂️ Zijn er ook sportieve evenementen op het eiland?

Voor de sportievelingen is er het hardloopevent de Berenloop Terschelling. Hier heeft u de mogelijkheid om een halve tot hele marathon te lopen. Wandelt u liever? Dan is er de Fjoertoer.

 👪 Zijn er kindvriendelijke evenementen op Terschelling?

Terschelling is zeer geschikt voor een vakantie met kinderen. Ook zijn de evenementen kindvriendelijk. Zo is er bij de Berenloop ook een jeugdloop en kunnen de kinderen ook mee naar het Rock 'n Roll weekend?

🌞 Waar kan ik meer informatie vinden over Terschelling?

Wilt u graag meer te weten komen over een verblijf op het bijzondere eiland Terschelling? Neem dan contact op met de receptie, wij staan u graag te woord.