+31 (0) 562 452 452receptie@residenceterschelling.nl  
100% Flexibel,
✔ Tot 48 uur
voor aankomst
gratis omboeken.
✔ Voor alle boekingen gemaakt in april
Boek nu

Overtocht

  1. Overtocht

Op de veerboot begint uw vakantie

Uw vakantie begint al op de veerboot! Geniet van het prachtige uitzicht tijdens de overtocht over de Waddenzee richting uw bestemming Terschelling. Vanuit Harlingen vertrekt de veerboot dagelijks op diverse tijdstippen richting dit Waddeneiland. De veerdienst van Harlingen naar Terschelling duurt circa twee uur. Kiest u voor de rechtstreekse sneldienst, met een soort catamaran, dan bent u in ongeveer 45 minuten op plaats van bestemming. De sneldienst beschikt niet over mogelijkheden om buiten te zitten en om iets te kopen van eten of drinken. Een andere manier is de Waddentaxi. De waddentaxi vaart volgens dienstregeling en is ook in noodgevallen te bestellen. 

Tijdens de overtocht hoeft u en uw kinderen zich niet te vervelen. Doekie de mascotte van de rederij is regelmatig aan boord. De kinderen kunnen samen met Doekie op de foto of kunnen samen een mooie tekening maken. Daarnaast is er voldoende (zit)plaats om zowel binnen als buiten het uitzicht over de Waddenzee waar te nemen. Onder het genot van een kop koffie met gebak of een vers belegd broodje komt u alvast in de vakantiestemming.

Om teleurstelling te voorkomen, wordt u sterk geadviseerd tijdig te reserveren voor een plek op de veerboot. U kunt dit doen via Rederij Doeksen, die de overtocht naar Terschelling verzorgt. Tevens dient u een plaats te reserveren voor uw voertuig of fiets, indien u deze wenst mee te nemen naar de overkant. Uw auto achter laten op het vaste land is ook geen enkel probleem. In Harlingen kunt u veilig uw auto parkeren. Er zijn diverse parkeergelegenheden zowel overdekt als niet overdekt. Vanaf de meeste parkeerplaatsen kunt u gebruik maken van de pendelbus die aansluit op de tijden van de veerboot. Eenmaal aangekomen bij de terminal van de veerboot kan de vakantie écht beginnen! 

Met de veerboot naar Terschelling

  1. Geniet van prachtig uitzicht over de Waddenzee
  2. Met de veerboot bent u binnen 2 uur op Terschelling
  3. De sneldienst brengt u binnen 45 minuten op ons fraaie eiland
  4. Waddentaxi, exclusief en snel
  5. Reserveer tijdig uw overtocht
  6. Vergeet niet een plek te reserveren voor uw voertuig of fiets
  7. Uw vakantie kan beginnen
 
Bekijk prijzen en beschikbaarheid