Résidence Terschelling Wellness Waddenresort

De 4 mooiste stranden van Terschelling

Ontdek de 4 mooiste stranden van Terschelling

Ziet u het al voor u? Heerlijk met de blote voeten op de witte zandstranden van Terschelling rondstruinen. Wanneer u op Terschelling bent, is het strand niet te missen. Het strand van Terschelling is ruim dertig kilometer lang en soms wel meer dan één kilometer breed, waardoor de stranden van Terschelling behoren tot een van de breedste stranden ter wereld! Hieronder zijn de vier mooiste stranden van Terschelling beschreven. 

 
  • Breedste stranden ter wereld
  • Uitgestrekte stranden
  • Heerlijk vertoeven

#1 Oosterend

Aan de oostkant van Terschelling, vlakbij het dorp Oosterend, bevindt zich een van de mooiste natuurgebieden, de Boschplaat. Het gebied is het grootste natuurreservaat van Nederland. Dit maakt het een uitzonderlijke plek om te genieten van een heerlijke wandeling over het strand. Verdwaal in de schoonheid die deze natuur te bieden heeft. Het gebied biedt diverse landschappen, waardoor er geen plaats is voor verveling. Ga lekker uitwaaien en wie weet komt u nog een zeehond of twee tegen. 

#2 Midsland aan Zee

Het strand van Midsland is een van de breedste stranden van Terschelling. Wanneer u heerlijk door de duinen, langs de Drenkelingenhuisjes bent aangekomen op het strand, is meteen duidelijk waarom de stranden behoren tot de breedste stranden ter wereld. U zult namelijk enkele minuten over het strand moeten lopen om aan te komen bij de zee. Het strand van Midsland maakt het op de meest zonnige dagen mogelijk om ongestoord te zonnebaden.

"De stranden van Terschelling behoren tot een van de breedste stranden ter wereld! 🏖️" 

#3 Het Groene Strand

Het Groene strand van Terschelling mag dan niet het mooiste strand zijn, maar dat betekent niet dat hij niet tussen deze lijst zou moeten staan. Dit strand biedt verreweg het mooiste uitzicht van Terschelling. Het Groene strand is gelegen aan de kant van de Waddenzee bij West-Terschelling. Vanaf het strand heeft u uitzicht over de Noordsvaarder naar Vlieland. Het Groene strand is voornamelijk bekend om het wad strand met drooggevallen schepen en de actieve kite-surfers.

#4 West aan Zee

Het strand van West aan Zee is gemakkelijk te bereiken met de fiets en ligt dichtbij het dorpje West-Terschelling. Het strand is ideaal voor wandelingen, maar ook actievelingen zouden dit strand niet over moeten slaan. Zo is het mogelijk om te kitesurfen, windsurfen, golfsurfen en om te vliegeren.

Wilt u een keer iets nieuws proberen? Ga dan de uitdaging aan om een ritje te maken op de Blokart (strandzeilen). Blokarten is voor jong en oud en na een korte introductie is het voor iedereen mogelijk om de ongekende vrijheid te ervaren wanneer u langs de kustlijn rijdt.

Blokarten op Terschelling.. 🌬☀

 

 🐶 Zijn er honden toegestaan op de stranden van Terschelling?

Op de stranden van Terschelling zijn honden toegestaan. De honden mogen zelfs los lopen mits ze onder appel staan. Let wel op dat de honden op de rest van het eiland aangelijnd moeten zijn. Bij Résidence Terschelling vind u huisdiervriendelijke accommodaties

 🏠 Welke accommodatie is het dichtsbij het strand gelegen?

Op Terschelling zijn verschillende verblijfsmogelijkheden. Bij Résidence Terschelling, op loopafstand van het Midsland strand, verblijft u in ruime en modern ingerichte appartementen. De appartementen beschikken over meerdere slaapkamers, een ruime woonkamer en complete keuken. Ideaal voor een strandvakantie op Terschelling. 

 🏄 Zijn er activiteiten te ondernemen op de stranden?

De stranden van Terschelling zijn uitstekend geschikt voor een relaxte stranddag, maar zoekt u liever iets actiever? Ook dat is mogelijk op de stranden van Terschelling. U kunt er kitesurfen, vliegeren en blokarten. Meer actieve activiteiten.

🌞 Waar kan ik meer informatie vinden over Terschelling?

Wij staan u graag te woord met vragen over uw verblijf op het eiland of over de mogelijkheden voor activiteiten. Neem contact op met de receptie.