Résidence Terschelling Wellness Waddenresort

De mooiste plekjes van Terschelling

Ontdek de mooiste plekjes van Terschelling

Rust en natuur is op Terschelling in overvloed te vinden. Een weekendje weg kan u al het gevoel doen geven dat u weken bent weggeweest. Terschelling is er voor iedereen en er valt zowel voor jong en oud genoeg te beleven. Benieuwd naar de mooiste plekjes van het eiland? Wij hebben ze voor u verzameld, laat die eilandkriebels maar komen...

  • Drenkelingenhuisje
  • Noordsvaarder
  • Groene strand
  • Boschplaat
  • Dark Sky Park Terschelling
  • Kaapsduin
  • Arjensduin

1. Noordsvaarder 

Wanneer u voorbij het Groene strand in West loopt bereikt u een van de meest gevarieerde natuurgebieden van Terschelling. Vanaf het uitkijkpunt Kaapduin kunt u deze zandvlakte al zien liggen maar van dichtbij valt er nog veel meer te ontdekken. De Noordsvaarder is rijk aan diverse soorten zeldzame planten en vogels. Er zijn weinig paden maar dat maakt de wandeling door de zandplaten, valleien en de duinen van de Noordsvaarder des te leuker. 

2. Boschplaat

De Boschplaat is een bijzonder natuurreservaat van 50 km² gelegen aan de oostkant van Terschelling. Vanaf Résidence Terschelling fietst u door de duinen en het bos dit prachtige natuurgebied in. De route is gemakkelijk aangegeven met bordjes. Aan het begin van de Boschplaat is er voldoende ruimte om uw fiets te parkeren. Vanuit hier kunt u de mooiste wandelingen maken. Laat u verrassen door dit uitgestrekte duingebied rijk aan flora en fauna, kwelders en verlaten stranden

3. Groene strand 

Bij aankomst in de haven van Terschelling hoeft u niet ver te zoeken voor een adembenemend uitzicht. Het Groene strand bereikt u door enkele meters vanaf de haven in Westelijke richting te lopen. Het Groene strand is eigenlijk geen strand maar een drooggevallen wad en is ontstaan toen de Noordsvaarder met Terschelling vergroeid raakte. Strandpaviljoen de Walvis kijkt uit over het Groene strand, de ideale plek om even neer te strijken en te genieten van de natuur. Tip: bekijk de zonsondergang vanaf het Groene strand. 

''Terschelling behoort tot één van de meest donkere plekken ter wereld''✨

4. Drenkelingenhuisje

Een wel heel bijzonder plekje op Terschelling is het drenkelingenhuisje. Dit houten huisje op palen diende vroeger als redding voor schipbreukelingen. Wanneer een drenkeling het huisje wist te bereiken kon diegene met het hijsen van de sjouw hulp inschakelen.

Vanaf het laatste strandpaviljoen, Heartbreak Hotel, is het ongeveer 7 km lopen naar het Drenkelingenhuisje. Heen en terug bent u dus wel een paar uur voorzien maar het uitzicht, de prachtige natuur en de geschiedenis zijn de inspanningen zeker waard. Uiteraard kunt u het Drenkelinghuisje ook bereiken met een strandtaxi, huifkartocht of 4x4.

Drenkelinghuisje terschelling

5. Kaapsduin 

Trakteer uzelf op een prachtig uitzicht over West-Terschelling en de haven, bij helder weer kunt u zelfs Harlingen en Vlieland zien. Het hoogste uitkijkpunt van het eiland bereikt u door achter de Brandaris langs te fietsen, het Seinhuisje (huisje op de duinen), leidt u naar de juiste weg.

Eenmaal bovenop het Kaapsduin geniet u van een weids uitzicht over Terschelling. De Brandaris, de haven, bunkers, de Noordsvaarder, het Groene strand, het Seinhuisje en nog veel meer kunt u vanuit een prachtig perspectief bewonderen. 

west terschelling

6. Dark Sky Park Terschelling

Dat u niet uitgekeken raakt op de Boschplaat is wel duidelijk, maar wist u dat dit natuurreservaat na zonsondergang heel magisch is? Op Terschelling vindt u nog echte duisternis doordat er zo weinig lichtvervuiling is. Het eiland behoort zelfs tot één van de meest donkere plekken ter wereld. De perfecte plek dus om sterren te kijken. De beste periode om sterren te kijken is wanneer het nieuwe maan is. U kunt zelf op ontdekking gaan in het Dark Sky Park of een excursie boeken met een gids of mee met de huifkar. 

7. Arjensduin 

Wanneer u vanaf het resort via de duinen naar West fietst komt u na enkele kilometers het uitkijkpunt Arjensduin al tegen. De grote trappen schrikken op het begin misschien af maar het is zeker de moeite waard om naar boven te lopen. Bovenop heeft u een prachtig uitzicht over de duinen van Terschelling, Hee en het meertje van Hee. Vanaf het Arjansduin kunt u een mooie wandelroute maken.

☀ Wat zijn de mooiste plekjes van Terschelling?

Mis deze plekjes niet tijdens uw verblijf op het prachtige Terschelling. Ontdek de uitkijkpunten en verlaten stranden. Bij Résidence Terschelling geniet u van een centraal verblijf in bruisend Midsland.

❔ Wat is de route naar het Drenkelingenhuisje op Terschelling?

Het Drenkelingenhuisje vindt u 7km wandelen vanaf het laatste strandpaviljoen Heartbreak Hotel. U kunt het Drekelingenhuisje te voet, per fatbike of met de strandbus bereiken. 

🤩 Wat is het mooiste uitkijkpunt van Terschelling

Vanaf Kaapsduin, het hoogste duin van Terschelling heeft u een bijzonder uitzicht over de haven en de Brandaris, het groene strand en de Noordsvaarder. 

🥾Waar vind ik mooie wandelroutes op Terschelling?

Op Terschelling kunt u prachtig wandelen, er zijn maar liefst 200km aan wandelpaden. Lees hier meer over wandelen op Terschelling.