Résidence Terschelling Wellness Waddenresort

5x de leukste activiteiten met kinderen op Terschelling

De leukste kinderactiviteiten op Terschelling

De kinderen zullen zich geen dag vervelen op het prachtige Terschelling! Voor jong en oud is er genoeg te doen. Terschelling is een kindvriendelijk Waddeneiland met volop leuke activiteiten zoals ponyrijden, krabbetjes vangen of een bezoekje aan de kinderboerderij. Wat zijn nu de leukste kinderactiviteiten op Terschelling? Lees snel verder.

  • Leuke kinderactiviteiten
  • Voor jong en oud
  • Kindvriendelijke bestemming

#1 Fruit plukken bij de pluktuin 

In de zomermaanden kunt u samen met de kinderen zelf fruit plukken bij pluktuin Groenhof in Oosterend. Pluk heerlijke verse aardbeien, pruimen, kersen of bessen. Of laat de kinderen zelf bloemen plukken, zo heeft u aan het einde van de dag een mooi boeket veldbloemen voor in uw appartement. De pluktuin is gratis te bezoeken, voor wat de kinderen plukken betaalt u uiteraard wel.

#2 Ponyrijden op Terschelling

Bij de Prairie op Terschelling kunnen uw kinderen leren pony- of paardrijden. Zowel voor de kleine als grote ruiters zijn er geschikte pony’s of paarden. Kunnen uw kinderen al ponyrijden? Dan gaan ze mee met een avontuurlijke rit door het bos of mee op een strandrit. In de zomermaanden kunnen uw kinderen ook deelnemen aan een ponykamp. 

#3 Krabbetjes vangen

Samen met het gezin krabbetjes vangen in West-Terschelling is een ware belevenis voor de kinderen. Met een emmertje, een hengeltje en een bakje met spek zijn de kinderen klaar om op pad te gaan. Op de pier aan de Waddenzee (West-Terschelling) vindt u de beste plek. Spannend voor de kinderen? Ja, maar vooral veel plezier! Na het vangen van de krabben worden deze natuurlijk weer snel terug geplaatst in zee.

#4 Wrakkenmuseum

Het wrakkenmuseum is een uitje voor het hele gezin. In dit museum zijn vanaf 1975 wrakstukken verzameld, allemaal afkomstig van schepen die tussen 1650 en nu zijn vergaan rondom het Waddeneiland Terschelling. Voor de kinderen is er een Piratentuin met een echt piratenschip. Ze zullen zich daarnaast prima vermaken in de tuin, in het kasteel of in de boomhut!

"De kinderen zullen zich geen dag vervelen op het prachtige Terschelling!"

#5 Kinderboerderij ‘t Hooivak

Vinden uw kinderen het geweldig om dieren te knuffelen en te voeren? Dan is een bezoek aan kinderboerderij ‘t Hooivak absoluut de moeite waard. Op het ruime erf lopen onder andere paarden, geiten, kippen en lammetjes rond. Daarnaast kunnen de kinderen de dieren voeren, graan malen, kleien, pony rijden, sjoelen en nog veel meer. Een geslaagd dagje uit voor het hele gezin!

Dit waren ze dan! De, wat ons betreft, leukste activiteiten met kinderen op Terschelling. Natuurlijk is Terschelling ook een fantastische plek om heerlijk van het strand te genieten, zowel tijdens de warme zomermaanden als op een frisse herfst- of winterdag. Benieuwd welk strand u het beste kunt bezoeken? Doe dan alvast inspiratie op in onze blog "De 4 mooiste stranden van Terschelling".

Wilt u uw bezoek aan Terschelling combineren met een meerdaags verblijf en genieten van een heerlijk weekend of weekje weg aan zee? Boek dan makkelijk en snel uw verblijf in een van onze ruime appartementen in het gezellige Midsland!

De meest gestelde vragen over Terschelling met kinderen

Is Terschelling geschikt voor een kindervakantie?

Op Terschelling valt er genoeg te beleven voor jong en oud. Er zijn leuke activiteiten te ondernemen zoals een bezoek aan het Wrakkenmuseum. Meer leuke kinderactiviteiten? Lees dan snel verder voor meer leuke kinderactiviteiten.

Welke accommodatie is het meest geschikt voor een familievakantie op Terschelling?

Op Terschelling zijn verschillende verblijfsmogelijkheden. Bij Résidence Terschelling verblijft u in ruime en modern ingerichte appartementen. De appartementen beschikken over meerdere slaapkamers, een ruime woonkamer en complete keuken. Ideaal voor een familievakantie!

Heeft jullie accommodatie op Terschelling kinderfaciliteiten?

Résidence Terschelling is de perfecte plek voor een vakantie samen met uw kinderen! De kinderen kunnen zich onder andere prima vermaken in het binnenzwembad, de speelhoek of in het piratenschip in de buitenspeeltuin. Ook is het mogelijk om fietsen te huren bij het resort. 

Waar kan ik meer informatie vinden over Terschelling?

Wij staan u graag te woord met vragen over uw verblijf op het eiland of over de mogelijkheden voor activiteiten. Neem contact op met de receptie.