Résidence Terschelling Wellness Waddenresort

9x de leukste bezienswaardigheden en activiteiten tijdens een weekend Terschelling

9x de leukste bezienswaardigheden en activiteiten tijdens een weekend Terschelling

Er is genoeg te zien en beleven op het Waddeneiland Terschelling. Ontdek de prachtige natuur door een wandeling of fietstocht, bewonder de authentieke dorpen of ga naar een museum en neem zo een kijk in de geschiedenis van Terschelling. Voor u hebben wij een aantal bezienswaardigheden en activiteiten geselecteerd. 

  • Actief ontdekken
  • Dieren en natuur
  • Geschiedenis
  • Voor jong en oud

1. Fietsen op Terschelling

Terschelling staat bekend als het ‘fiets eiland’. Dit is niet voor niets want het eiland heeft maar liefst 70 km aan fietspad. Hier volgen een aantal tips om doorheen te fietsen. Aan de westzijde ligt natuurgebied de Noordsvaarder. Hier vindt u valleien, duinen en grote zandvlaktes. In de valleien groeien verschillende zeldzame plantsoorten zoals de groenknolorchis en vleeskleurige orchis. Onderweg kunt u ook nog eens paarden, koeien, geiten en vogels tegenkomen. Aan de oostzijde, de andere kant van het eiland, ligt de Boschplaat. Hier vindt u ongeveer 65 verschillende vogelsoorten met onder andere de mantelmeeuw, de zilvermeeuw en de lepelaar.

2. Bezoek aan Midsland

Midsland ligt op loopafstand van Résidence Terschelling en is het op één na grootste dorp van Terschelling. Voor gezelligheid en een stukje geschiedenis zit u hier goed. U kunt hier een rondje lopen langs de hervormde kerk om de geschiedenis te bekijken. Ook vindt u hier de bibliotheek, winkeltjes en souvenirwinkels. U kunt in Midsland heerlijk lunchen of dineren in een van de vele restaurants. Soms organiseren de lokale bewoners een markt of braderie. Een echte aanrader om deze te bezoeken!

3. West Terschelling

Als u met de boot aankomt dan komt u aan in het grootste dorp van Terschelling; West Terschelling. Hier vindt u een ruim aanbod gezellige restaurants en cafés. Een echte aanrader is om een cranberry gebakje te eten met een lekkere kop koffie. Vanaf de haven bent u in no time op de Waddenzee. Voor prachtig uitzicht over de zee kunt u een bezoek brengen aan strandpaviljoen De Walvis. West Terschelling is een walhalla voor watersporters. U kunt hier door de harde wind goed surfen, waterskiën, kitesurfen en zeilen. U maakt uw bezoek aan West Terschelling helemaal compleet als u vuurtoren Brandaris bezoekt. Dit is het meest bekende bouwwerk van Terschelling en is niet te missen. Vuurtoren Brandaris staat namelijk midden in het dorp!

4. De bunkers van Terschelling

Bent u geïnteresseerd in geschiedenis? Dan raden we u zeker aan om een bezoek te brengen aan de bunkers van Terschelling. Als u hier rondloopt gaat u terug de tijd in naar de tweede wereldoorlog. U kunt een rondleiding reserveren of naar het Bunker Museum gaan voor meer informatie over Terschelling in de tweede wereldoorlog.

5. Het Wrakkenmuseum

De eigenaar van het Wrakkenmuseum is al sinds 1975 bezig om scheepswrakken te verzamelen en tentoon te stellen in een boerderij die omgetoverd is tot museum. De wrakken zijn uit de periode van 1650 tot het heden opgesteld. Rondom het museum vindt u stukken opgesteld zoals ankers, kanonnen en de toren van een Engelse onderzeeboot. Erg indrukwekkend! Het museum heeft ook een piratenspeeltuin met een echt piratenschip, een boomhut en een kasteel. Het wrakkenmuseum is leuk en interessant voor jong en oud dus zeker een aanrader om te bezoeken tijdens uw verblijf op Terschelling.

''Bewonder de verschillende soorten scheepswrakken...'' 

6. Zeehondentochten

Op Terschelling is het ook mogelijk om de enige echte grijze zeehond te spotten. Er zijn verschillende bootexcursies te boeken of ga zelf op pad met een kano! Voor de winter is het wellicht fijn om de excursie te doen in een verwarmde ruimte. Dit kan met De Riepel. Uw reis naar de zeehonden is warm en droog. De schipper geeft onderweg uitleg over het leefgebied en de zeehonden zelf. Dit wilt u toch niet missen?

7. Museum het Behouden Huys

Het museum het Behouden Huys wordt ook wel de schatkamer van Terschelling genoemd. In het museum vindt u erfgoed en heel veel geschiedenis over het eiland. Het museum heeft zicht gevestigd in twee 17e eeuws panden. De huizen werden gebouwd in 1668. Het museum beschikt over meer dan 6000 voorwerpen over de geschiedenis en cultuur van Terschelling. Schilderen, foto’s, boeken en scheepsmodellen. U kunt in het museum mee luisteren met de audio-tour. Zij vertellen interessante verhalen tijdens uw bezoek. Of u kunt een expositie bezoeken in het Behouden Huys.

8. Wadlopen

De Waddenzee hoort bij het Unesco Werelderfgoed en is een uniek gebied wat u eigenlijk niet mag overslaan als u op Terschelling bent. Twee keer per dag heeft u de kans om op de wadbodem te lopen. Tijdens de wandeling komt u veel verschillende planten en dieren tegen. U heeft de keus om een korte of lange wandeling te maken en alleen of met een gids. De gids vertelt u van alles over het leven op het wad. U kunt zelfs uw eigen lunch bij elkaar rapen op het wad. Denk hierbij aan oesters, zeewier, mosselen en kokkels.

 

9. De eco safari

De eco safari is een leuke en duurzame manier om het eiland te verkennen. De terreinwagentjes zijn 100% elektrisch en laten u de mooiste plekken zien van het eiland waar u met andere voertuigen niet bij komt. De eco safari is een echte aanrader voor de natuurliefhebbers. De safari is inclusief gids en een warm drankje. De gids verteld tijdens de safari over de cultuur en geschiedenis van het eiland. Tijdens deze safari gaat u opzoek naar wild life en daarbij hoort natuurlijk een verrekijker. Deze krijgt u aan het begin van de tour!

 
Boek nu uw vakantie naar Terschelling
 

🚴 Wat zijn leuke activiteiten om te doen tijdens een weekend Terschelling? 

Er is genoeg te doen op Terschelling. Ga mee op zeehondentocht, fiets door de duinen of ontdek de Wadden door te wadlopen. Door de goede ligging van Résidence Terschelling is alles goed bereikbaar. 

🏨 Wat is een goede accommodatie voor een weekend Terschelling?

Bij Résidence Terschelling verblijft u in luxe appartementen en kunt u genieten van de luxe wellness faciliteiten. Résidence Terschelling heeft een ideale ligging in het midden van het Waddeneiland Terschelling, hierdoor is alles gemakkelijk te bereiken. 

🤷 Wat is een goede periode voor een weekend Terschelling?

Het gehele jaar door is een weekend Terschelling mogelijk, elk seizoen heeft zo zijn voordelen. Bij Résidence Terschelling kunt u genieten van een weekend Terschelling in alle luxe. 

🏘 Wat is een leuk dorp voor een weekend Terschelling?

Het levendige dorp Midsland is een echte aanrader, het is het op een na grootste dorp en ligt midden op het eiland Terschelling. Wanneer u hier verblijft tijdens een weekend Terschelling, bent u overal dichtbij. 

🔔 Waar kan ik meer informatie krijgen over een weekend Terschelling? 

Als u nog meer informatie wilt over een weekend Terschelling dan kunt u contact opnemen met de receptie van Résidence Terschelling. Hier helpen we u graag verder.