Résidence Terschelling Wellness Waddenresort

De leukste dingen om te doen op Terschelling

Ontdek de leukste activiteiten van Terschelling!

Wad gaat u beleven tijdens uw verblijf op Terschelling? De omgeving biedt u eindeloos veel mogelijkheden; een heerlijke wandel- of fietstocht door de natuur, een musea of één van de vele activiteiten. Op Terschelling beleeft u elke dag een nieuw avontuur, wij hebben de leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet. Onze receptie geeft u graag meer informatie over de genoemde activiteiten.

  • Wadlopen
  • Zeehonden spotten
  • Huifkartocht door de natuur
  • Avontuurlijk blokarten

#1. Wadlopen of wadkanoën

Voel u een met de natuur tijdens een prachtige wadlooptocht. Deze unieke tocht neemt u mee langs de ongerepte natuur van het eiland via de kwelders richting de Boschplaat. Ontdek meer over de wonderen van de Waddenzee, wist u dat het wad vol zit met leven? Als u van net dat beetje meer actie houdt is er ook de mogelijkheid tot wadkanoën. Dankzij het heldere water heeft u een prachtig zicht op de bodem van het wad. 

#2. Blokarten 

Voel u zo vrij als een vogel en raas over het strand heen. Deze stoere activiteit moet u gewoon een keer gedaan hebben. Deze activiteit kunt u doen via Mooi Weer Terschelling en na een korte instructie kunt u zelfstandig kilometers over het uitgerekte strand heen zeilen. Blokarten geeft u een heerlijk gevoel van vrijheid. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud en kan het hele jaar plaatsvinden. Gaat u liever samen de uitdaging aan? Een ouder kan samen met een kind tot 10 jaar in één van de duoblokarts.

Blokarten op Terschelling

#3. Huifkartocht over de boschplaat

De ruimte en de rust op het eiland maken het zeer geschikt voor een tocht met een paard. Ga bijvoorbeeld op avontuur en maak een prachtige huifkartocht door de natuur van Terschelling. Dit bijzondere Waddeneiland biedt u eindeloos vermaak tijdens een huifkartocht. Er zijn meerdere routes beschikbaar en de activiteit is mogelijk voor alle leeftijden. U komt langs bossen, duinen, strand en de cranberryvelden. 

#4. Paardrijden op een fries op het strand

Geen beter gevoel van vrijheid dan op de rug van een prachtig Fries paard. Via Puur Terschelling kunt u een strandrit boeken. Er worden ritten aangeboden aan zowel beginnende als ervaren ruiters. Een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten. Te paard komt u langs de uitgerekte stranden, cranberryvelden, polders, bos en duin. Ook leuk om met het hele gezin te doen. 

#5. Eco safari door de natuur

Ontdek de flora en fauna van het eiland op een wel heel bijzondere manier. Laat u meenemen door een gids en geniet tijdens de eco safari van de ongerepte natuurgebieden van Terschelling. De elektrische wagens brengen u op plekjes die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Dankzij de stilte van de wagens wordt de natuur niet verstoord en kunt u genieten van de verborgen schatten van Terschelling. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd. 

#6. Zeehondentocht met ribboot 

Bekijk de schattige zeehonden van extra dichtbij via een ribboot. Een geweldige ervaring voor het hele gezin. Zeehonden zijn van nature nieuwsgierig waardoor ze vaak dichtbij de boot komen. U zult nog niet eerder zo dichtbij de spelende en zonnende zeehonden zijn geweest. Bent u klaar voor een avontuurlijke tocht naar de zeehondenbank? Uw camera mag uiteraard niet ontbreken. 

#7. Garnalen vissen met de TS Viking

Ontdek de wonderen van de Waddenzee en spring aan boord van de TS Viking. Wat leeft er eigenlijk allemaal onder water? De TS Viking maakt gebruik van een kleinschalige methode van vissen namelijk sleepnetvissen waarbij de natuur in tact blijft. Voor u het weet is er een hoop aan zeeleven op de boot te vinden. Van zeesterren tot garnalen mosselen, krabbetjes, platvisjes en nog veel meer. Natuurlijk worden de diertjes na hun bezoek aan boord weer veilig thuisgebracht in zee.  Leuk extraatje: de Viking tocht vaart altijd langs het gebied van de zeehonden, grote kans dat u die dus ook nog kunt spotten.

''De Waddenzee is enorm belangrijk en bijzonder en staat daarom op de UNESCO Werelderfgoedlijst''.🦐

#8. 4x4 strandrijden 

Altijd al eens over het strand willen rijden? Dat kan met een 4x4! De ervaren chauffeur neemt u mee op avontuur in een 4 tot 8persoons landrover langs de mooiste plekjes van Terschelling. U heeft keuze tussen de ochtend of de avond, wie weet kunt u de prachtige sterrenhemel wel bewonderen. Deze activiteit wordt uitgevoerd door Mooi Weer Terschelling. 

 

🌊 Wat valt er te doen op Terschelling?

Op Terschelling valt er genoeg te beleven. Kies voor een lange strandwandeling of maak een fietstocht door de natuur. Houdt u van meer actie? Lees dan snel verder voor stoere activiteiten. 

🏖 Welke activiteiten kan ik doen op het strand?

U kunt meerdere activiteiten doen op het strand zoals wandelen, paardrijden, een huifkartocht, blokarten, 4x4 strandrijden, watersporten en nog veel meer. Het strand is op steenworp afstand van Résidence Terschelling.

🌞 Waar kan ik meer informatie vinden over Terschelling?

Wij staan u graag te woord met vragen over uw verblijf op het eiland of over de mogelijkheden voor activiteiten. Neem contact op met de receptie.

👶 Welke activiteiten zijn ook geschikt voor kinderen?

Veel activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Voor bepaalde activiteiten zoals paardrijden en blokarten zit er een leeftijdsgrens aan verbonden. Tijdens uw verblijf bij Résidence Terschelling helpen wij u graag met de keuze voor een van de vele activiteiten.