Résidence Terschelling Wellness Waddenresort

Natuur

Terschelling is rijk aan prachtige natuurgebieden

Het Waddeneiland Terschelling beschikt over prachtige natuurgebieden en een bijzondere planten- en dierenwereld. In 2009 werd de Waddenzee door de UNESCO opgenomen op de lijst van Werelderfgoederen. Maar ook de Boschplaat en de Noordsvaarder staan op dezelfde UNESCO lijst met Werelderfgoederen. Op Terschelling wonen en foerageren talrijke vogel- en diersoorten. Bij onze receptie kunt u een gratis folder krijgen met de namen en afbeeldingen van al deze vogel- en diersoorten, zodat u ze eenvoudig kunt herkennen in de vrije natuur. Niet voor niets is Terschelling zeer populair onder de echte natuurliefhebbers!

  • Werelderfgoed natuurgebied de Boschplaat
  • Ontdek de diverse plantensoorten
  • Reserveer een excursie en ontdek het zelf

Boschplaat

Wellicht één van de bekendste natuurgebieden op Terschelling is de Boschplaat. Dit natuurreservaat omvat een uitgestrekt gebied gelegen in het oostelijk deel van het eiland. De Boschplaat is een belangrijke broedplaats voor allerlei vogelsoorten. Het kweldergebied langs de Waddenzee is het leefgebied van de meeuw en de lepelaar. Op de Koffieboonplaat leven verschillende soorten sterns. Ieder jaar, tijdens het voor- en najaar, doen grote groepen trekvogels de Boschplaat aan tijdens de tocht richting hun broed- of overwinteringsgebied.

De Boschplaat is voor vogelspotters een bijzonder gebied. Maar ook voor een rustige wandeling is het natuurreservaat zeer geschikt. Houdt u hierbij wel rekening met het broedseizoen van verschillende vogels, omdat niet alle gebieden dan toegankelijk zijn voor publiek.

Natuurgebied de Boschplaat

Noordsvaarder

In het westelijk deel van het Waddeneiland bevindt zich de Noordsvaarder, een prachtig natuurgebied met verscheidene vormen van vegetatie. Het is sinds 1924 een Staatsnatuurmonument en dient als leefgebied voor verschillende vogelsoorten, waaronder de Strandplevier en de Blauwe kiekendief. Tevens hebben zich zeldzame plantensoorten genesteld in het uitgestrekte gebied, zoals Groenknolorchis en de Parnassia.

Seinpaalduin

De Seinpaalduin is vernoemd naar de paal die vroeger werd gebruikt om schepen te informeren als er storm op komst was. De Seinpaalduin ligt in het westelijk deel van Terschelling en is tevens de hoogste duin op het eiland. Al eeuwenlang beschermt deze duin de inwoners van het eiland tegen het wassende water. Vanuit hier heeft u tevens een prachtig uitzicht over de Waddenzee aan de ene kant en de Noordsvaarder en Noordzee aan de andere kant.

Cranberry’s

Meer dan honderd jaar geleden spoelde er een vat aan langs de kust van Terschelling… Zo begint het verhaal van de cranberry, die inmiddels wordt gezien als de nummer één lekkernij van het eiland. De bessen groeien zeer goed in de zure, vochtige grond van ons Waddeneiland. Al jarenlang worden deze dan ook (op biologische wijze) geteeld. Puur cranberrysap is onder meer bevorderlijk voor de werking van de nieren. Daarnaast is het zeer smakelijk in een kopje thee of een glaasje likeur en wordt het door de Terschellingse chef-koks gebruikt om gerechten te garneren. Of als een heerlijke sausje bij geserveerde wildsoorten.

Voor heerlijke cranberry lekkernijen kunt u een bezoek brengen aan de Bessenschuur, Eilandwinkel Wuxalia of de Cranberry Lekkernijwinkel. Hier vindt u de perfecte souvenir om mee naar huis te nemen! Ook bij de receptie zijn leuke cranberryproducten te verkrijgen voor uw oppas van de hond of als aardigheidje voor de thuisblijvers. 

Ontdek meer van Terschelling..