Résidence Terschelling Wellness Waddenresort

De Wadden

De Wadden op Terschelling

Bij een bezoek aan de Waddeneilanden, zijn de Wadden een must see. De prachtige natuur, dieren en de vele activiteiten die u hier kunt doen maken het een favoriet uitstapje. 

  • Prachtige natuur
  • Zeehonden spotten
  • Actief zijn en ontdekken
  • Discovering

Ontdek de Wadden met de Talisman

Een boottocht met de Talisman is een aanrader bij een bezoek aan de Wadden. De boot vaart door het leefgebied van de zeehonden en komt heel dichtbij zodat u ze goed kunt bewonderen. Onderweg wordt er uitleg gegeven over de dieren en heeft u een prachtig uitzicht over het Waddengebied. 

De tocht duurt 1,5 uur en tickets zijn €10,- per persoon, honden zijn toegestaan op de boot.

Wadlopen op het Waddengebied

De Waddenzee is een must see bij wanneer u bij een van de Waddeneilanden bent. Een leuke activiteit om te doen wanneer u in het Waddengebied bent is dan ook het wadlopen. Hierbij gaat u samen op pad met een lokale bewoner en loopt u over de modderige zeebodem. Uw gids zal u vertellen wat de beste tactiek is om te lopen zonder weg te zakken in de modder. Het wadlopen is een leuke manier om de bijzondere natuur, de Wadden en het Werelderfgoed te ontdekken. 

Tijdens de tocht kunt u zoeken naar wat lekkers, u komt namelijk veel tegen in het Waddengebied wat u zo kunt opeten. Oesters of kokkels kunt u zo uit de modder vissen en later zelf opeten, verser kan niet!

"Wandelend door de modderige zeebodem de Wadden ontdekken..."

Het Groene strand op de Wadden

Het groene strand ligt aan de rand van West-Terschelling en staat bekend om de drooggevallen schepen en het mooie uitzicht over het Waddengebied. Het strand is namelijk uit een drooggevallen wad ontstaan, waar veel plantengroei op is gekomen. Hierdoor heeft het de naam het Groene strand gekregen. In het de zomer broeden hier ook veel vogels, zoals de kievit. Door het vele groen op het strand is het een prachtig en uniek plaatje. 

Op het strand zijn ook genoeg activiteiten te doen, zo kunt u er goed kitesurfen en blowkarten. Maar ook rustig wandelen of genieten van  het uitzicht is natuurlijk mogelijk. Bij het Groene strand zijn meerdere strandpaviljoens te vinden, waaronder Paviljoen de Walvis. Dit is een echte aanrader, ze hebben een prachtige locatie met uitzicht over het Groene strand. Ze bieden kwaliteit en eenvoud in hun gerechten aan, waardoor er voor ieder wel wat wils is. 

 

Ontdek meer van Terschelling...